Olen keväällä 2020 aloittanut kasvattaja Uudeltamaalta. Kiinnostukseni kasvatustyöhön juontaa juurensa varmaankin pitkälle lapsuuteen asti. Ensimmäinen koira kotiimme tuli 90-luvun alussa ja siitä lähtien elämässäni on melkeinpä aina ollut koira. Lapsuuden kodin koirat olivat kultaisianoutajia, mutta omiksi koiraroduiksi on päätynyt newfoundlandinkoira ja labradorinnoutaja. Koirat ovat aina olleet minulle merkityksellisiä ja kulkeneet vierelläni elämän erilaisissa vaiheissa -niin iloissa kuin suruissa, tuoden elämääni pyyteettömyyttä, luottamusta, rakkautta ja iloa. Ensimmäinen oma koira oli musta newfoundlandinkoira Kumandi (Wave seeker's moon beam blue), joku tuli minulle sijoituspentuna. Kumandi oli mahtava koira, joka erilaisista vastoinkäymisistään huolimatta, eli kanssamme 12-vuotiaaksi asti. Nöffien oikeudentaju, ajoittainen omapäisyys ja herkkyys sekä labbiksen sitoutuneisuus, ystävällisyys ja monipuolisuus yhdistettynä kummankin rodun toiminnallisuuteen, ovat syitä miksi haluan kasvattajana mahdollistaa näiden kahden hienon rodun jatkumoa ja tuottaa myös muille omistajille näitä kokemuksia, joita koiran kanssa eläminen suo.

Tällä hetkellä minulla on kaksi narttukoiraa labradorinnoutaja Uma ja Newfoundlandinkoira Utu. Kasvattajana en halua pitää itselläni kovinkaan montaa loiraa ja pyrin sijoittamaan mahdollisesti jalostukseen käytettävän pennun yhteistyökykyiseen perheeseen. Näin pentu saa intensiivisemmän elämän alun ja enemmän huomiota, mitä itse ehtisin antamaan.

 Koirat ovat meillä perheenjäseniä ja ne kulkevat arjessa mukana. Olemme käyneet näyttelyissä, kaverikoira-toiminnassa, kokeilleet jäljestystä, treenanneet noutoa jne. Meille kuitenkin on parhaiten sopinut omat rauhalliset metsäretket, sekä pulikointi aina sopivan paikan tullen. 

Kasvatustyössä minulle on tärkeää tietenkin jalostuskoiran terveys ja hyvä luonne. Yhdistelmiä valittaessa pyrin myös edistämään rotujen monimuotoisuutta. Roduille tyypilliset piirteet haluan säilyttää ja pyrin jalostusvalinnoillani toteuttamaan rotujen jalostustavoite ohjelmaa. Tavoitteena minulla on kasvattaa hyväluonteisia, rotutyypillisiä ja terveitä labradorinnoutajia ja newfoundlandinkoiriaSoldalens Dance the Night Away "Uma"

Synt. 18.9.2017, Lonkat: A/B, Kyynärät 0/0, Silmät: Makroblepharon/ lievä (ei vaikuta jalostukseen), N/HNPK, N/EIC

Uma on luonteeltaan avoin, utelias ja kiintynyt. Uma oppii nopeasti ja tykkää olla kaikessa mukana. Uma on miellyttämishaluinen ja sen sydän on täyttä kultaa.

Uma rakastaa noutamista, uimista, ihmisiä ja tietenkin syömistä. Kesällä Uman lempipuuhaa on vedestä noutaminen. Toisinaan Uma kulkee mukanani töissä ilahduttamassa ihmisiä.

Uman kanssa olemme käyneet muutamassa näyttelyssä ja tulokset ovat olleet hyviä. Ensimmäinen sertikin on napattu.  Näyttelyistä saadut arviot auttavat minua kasvattajan työssä.

Shining Paws Kiss Kiss "Utu"

Synt. 8.5.2019, lonkat A/A, kyynärät 0/1, sydän ok, kystinuria testattu


Toinen taloudessamme asuva koira on valloittava ruskea Newfoundladinkoira Utu. 

Utu on luonteeltaan hieman omien teiden kulkija ja  omaa hienosti valikoivan kuulon taidon :) Vesi, missä tahansa muodossa on mieleen ja talvella hangissa kahlaaminen on ihan parasta. Utu on myös sporttinen ja todella kaunis liikkeinen. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita