Olen keväällä 2020 aloittanut kasvattaja Uudeltamaalta. Kiinnostukseni kasvatustyöhön juontaa juurensa varmaankin pitkälle lapsuuteen asti. Ensimmäinen koira kotiimme tuli 90-luvun alussa ja siitä lähtien elämässäni on melkeinpä aina ollut koira. Lapsuuden kodin koirat olivat kultaisianoutajia, mutta omiksi koiraroduiksi on päätynyt newfoundlandinkoira ja labradorinnoutaja. Koirat ovat aina olleet minulle merkityksellisiä ja kulkeneet vierelläni elämän erilaisissa vaiheissa -niin iloissa kuin suruissa, tuoden elämääni pyyteettömyyttä, luottamusta, rakkautta ja iloa. Ensimmäinen oma koira oli musta newfoundlandinkoira Kumandi (Wave seeker's moon beam blue), joku tuli minulle sijoituspentuna. Kumandi oli mahtava koira, joka erilaisista vastoinkäymisistään huolimatta, eli kanssamme 12-vuotiaaksi asti. Nöffien oikeudentaju, ajoittainen omapäisyys ja herkkyys sekä labbiksen sitoutuneisuus, ystävällisyys ja monipuolisuus yhdistettynä kummankin rodun toiminnallisuuteen, ovat syitä miksi haluan kasvattajana mahdollistaa näiden kahden hienon rodun jatkumoa ja tuottaa myös muille omistajille näitä kokemuksia, joita koiran kanssa eläminen suo.

Tällä hetkellä minulla on kotona neljä narttukoiraa: labradorinnoutajat Uma ja Vivi sekä newfoundlandinkoirat Utu ja Susu. Kasvattajana en halua pitää itselläni kovinkaan montaa koiraa ja pyrin sijoittamaan mahdollisesti jalostukseen käytettävän pennun yhteistyökykyiseen perheeseen. Näin pentu saa intensiivisemmän elämän alun ja enemmän huomiota, mitä itse ehtisin antamaan. Mikäli olet kiinnostunut sijoituspennusta voit tutustua etukäteen esimerkiksi koirataidon sivustoon asiasta.

 Koirat ovat meillä perheenjäseniä ja ne kulkevat arjessa mukana. Olemme käyneet näyttelyissä, kaverikoira-toiminnassa, kokeilleet jäljestystä, treenanneet noutoa jne. Meille kuitenkin on parhaiten sopinut omat rauhalliset metsäretket, sekä pulikointi aina sopivan paikan tullen. 

Kasvatustyössä minulle on tärkeää jalostuskoiran terveys ja hyvä luonne. Yhdistelmiä valittaessa pyrin myös edistämään rotujen monimuotoisuutta. Roduille tyypilliset piirteet haluan säilyttää ja pyrin jalostusvalinnoillani toteuttamaan rotujen jalostustavoite ohjelmaa. Tavoitteena minulla on kasvattaa hyväluonteisia, rotutyypillisiä ja terveitä labradorinnoutajia ja newfoundlandinkoiriaKoirat

Soldalens Dance the Night Away "Uma"

Synt. 18.9.2017, Lonkat: A/B, Kyynärät 0/0
Silmät: terveet 

Sydän: terve

N/HNPK, N/EIC

Uma on luonteeltaan avoin, utelias ja kiintynyt. Uma oppii nopeasti ja tykkää olla kaikessa mukana. Uma on miellyttämishaluinen ja sen sydän on täyttä kultaa.

Uma rakastaa noutamista, uimista, ihmisiä ja tietenkin syömistä. Kesällä Uman lempipuuhaa on vedestä noutaminen ja hieman erikoisesti auringossa kölliminen. Uma myös haluaa välillä tulla mukaan hetkeksi saunaan. Toisinaan Uma kulkee mukanani töissä ilahduttamassa ihmisiä.

Uman kanssa olemme käyneet muutamissa näyttelyssä ja tulokset ovat olleet hyviä. Ensimmäinen sertikin on napattu.  Näyttelyistä saadut arviot auttavat minua kasvattajan työssä.

Shining Paws Kiss Kiss "Utu"

Synt. 8.5.2019, lonkat A/A, kyynärät 0/1, sydän ok, kystinuria testattu


Toinen taloudessamme asuva koira on valloittava ruskea newfoundlandinkoira Utu. 

Utu on luonteeltaan hieman omien teiden kulkija ja  omaa hienosti valikoivan kuulon taidon :). Vesi, missä tahansa muodossa on mieleen ja talvella hangissa kahlaaminen on ihan parasta. Utu on myös sporttinen ja todella kaunis liikkeinen. Jos otan yhden koiran omalle juoksulenkille mukaan, on se useimmiten Utu.

Utuma's Miss Moon Shadow "Vivi"

Synt. 10.2.2022, lonkat A/B, kyynärät 0/0

Vivi on varsin eloisa tapaus. Häntä heiluu aina ja joku lelu on suussa tai sitten sitä ollaan menossa hakemaan. Vivi haluaa leikkiä ja touhuta lähes kokoajan jotain. Rakastaa noutamista, mutta välillä intoutuu niin ettei malttaisi luovuttaa saalistaan. Kuitenkin erittäin lempeä. Ja vielä vähän hönö.

Rakenteeltaan Vivi on vielä toistaiseksi kevyempi kuin äitinsä Uma. Kevyempi rakenne näyttäytyy mielestäni myös vauhdissa ja liikkuvuudessa. Vivi pystyy pomppaamaan ilman vauhtia käsittämättömän korkealle.

Vivin kanssa ollaan harrastettu noutoa ja mejää.

Utuma's Lilly of The Valley "neiti Susu Möttönen"

Synt. 18.6. 2022

Susu, tuttavallisemmin Möttönen, on Utun ensimmäisestä pentueesta. Susu on hieman juro ja ottanut tehtäväkseen ilmoittaa kaikesta epäilyttävästä muille. Susu on toisinaan sellainen "kyläpoliisi". Ilmoittaa kun muut tekee tuhmuuksia, mutta ei näe omassa toiminnassaan mitään väärää. Erittäin lempeä ja kaipaa läheisyyttä ja hellyyttä.

Susun kanssa olemme käyneet pentunäyttelyissä ja yhdessä virallisessa näyttelyssä. Ensimmäisestä näyttelystä tulikin kaksi sertiä, joten tästä on erittäin hyvä jatkaa.

Utuma's Decent Dreamer "Maiza"

Synt. 5.8.2024

Maiza asustaa sijoitusperheessä Helsingissä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita