Kirjoita alaotsikko tähän

Pennun ostajalle

Kasvatan labradorinnoutajia ja newfoundlandinkoiria pienimuotoisesti kotioloissa. Myyn pennut ainoastaan hyviin ja vastuuntuntoisiin koteihin ja haluan tavata kaikki ostajat ennen myyntipäätöstäni.


Minulta pennun ostavan on hyvä ymmärtää  seuraavaa:

  • Koira on elävä luontokappale ja se voi sairastua ja sille voi tapahtua kaikenlaista. Yksikään kasvattaja ei voi taata koiralle täydellistä terveyttä, vaikka vanhemmat olisivat kuinka terveitä. Minulta pennun ostajan on sitouduttava ottamaan koiralleen vakuutus, joka turvaa tarvittaessa koiran hoitoon pääsyn.
  • Koiran omistaminen vaatii resursseja. Aikaa ja rahaa. Pentu täytyy vähintäänkin peruskouluttaa, ja siltikin menee aikaa ennen kuin se oppii esimerkiksi sisäsiistiksi. Lisäksi koirilla on tapana tylsyyksissään tutustua ympäristöönsä kuononsa avulla, joten kodin irtaimiston tihutyöt voivat aiheuttaa harmia ja taloudellisia menetyksiä. Ison koiran ulkoilutukseen menee päivässä minimissään kaksi tuntia. Jos sinulla ei ole aikaa, älä hanki koiraa. Nöffien turkki vaatii hoitoa, mihin menee aikaa (tai rahaa jos viet sen trimmaamoon). Laadukas koiranruoka maksaa, iso koira syö paljon. 
  • Sinulla on oltava huumorintajua ja pitkät pinnat. Koiran kanssa eläminen tuo kaikenlaista kommervenkkaa elämään, eli älä hanki koiraa minulta jos et osaa nauraa, kun keittiön kuiva-ainekaapin sisältö on levitelty keittiön lattialle tai koira pulikoi kuralätäkössä ja haluaa sen jälkeen kiittää sinua rapaisella kuonollaan.
  • Myyn pennut vain kotikoiriksi. Eli jos haluat 100 varman näyttelyjen mannekiinin tai luotto noutajan metsäkaveriksi, pyydän kääntymään kasvatusta pidempää tehneiden kasvattajien puoleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö toivoisi kasvattieni kanssa harrastettavan. 
  • Käytän kennelliiton sopimuspohjia koirankaupassa sekä sijoituksissa
  • Pennun ostaja sitoutuu kuvauttamaan pennun virallisissa kuvauksissa (labbikset 12-18 kk, nöffit 18-24kk)
Pentuja

 Nöffi Utu on suunnitelmissa astuttaa seuraavista juoksuista ja ruskeaa pentuetta odotetaan keväälle 2024. 


Alustavat tiedustelut mattsson.hanna@outlook.com
 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita