Pentuja 

Kasvatan koiria pienimuotoisesti kotioloissa. Myyn pennut ainoastaan hyviin ja vastuuntuntoisiin koteihin ja haluan tavata kaikki ostajat ennen myyntipäätöstäni.


Minulta pennun ostavan on hyvä ymmärtää  seuraavaa:

  • Koira on elävä luonto kappale ja se voi sairastua ja sille voi tapahtua kaikenlaista. Yksikään kasvattaja ei voi taata koiralle täydellistä terveyttä, vaikka vanhemmat olisivat kuinka terveitä. Minulta pennun ostajan on sitouduttava ottamaan koiralleen vakuutus, joka turvaa tarvittaessa koiran hoitoon pääsyn.
  • Koiran omistaminen vaatii resursseja. Aikaa ja rahaa. Pentu täytyy vähintäänkin peruskouluttaa, ja siltikin menee aikaa ennen kuin se oppii esimerkiksi sisäsiistiksi. Lisäksi koirilla on tapana tylsyyksissään tutustua ympäristöönsä kuononsa avulla, joten kodin irtaimiston tihutyöt voivat aiheuttaa harmia ja taloudellisia menetyksiä. Ison koiran ulkoilutukseen menee päivässä minimissään kaksi tuntia. Jos sinulla ei ole aikaa, älä hanki koiraa. Nöffien turkki vaatii hoitoa, mihin menee aikaa (tai rahaa jos viet sen trimmaamoon). Laadukas koiranruoka maksaa, iso koira syö paljon. 
  • Sinulla on oltava huumorintajua ja pitkät pinnat. Koiran kanssa eläminen tuo kaikenlaista kommervenkkaa elämään, eli älä hanki koiraa minulta jos et osaa nauraa, kun keittiön kuiva-ainekaapin sisältö on levitelty keittiön lattialle tai koira pulikoi kuralätäkössä ja haluaa sen jälkeen kiittää sinua rapaisella kuonollaan.
  • Myyn pennut vain kotikoiriksi. Eli jos haluat näyttelyjen mannekiinin tai luotto noutajan metsäkaveriksi, pyydän kääntymään kasvatusta pidempää tehneiden kasvattajien puoleen. Toivon kuitenkin pentujen ostajien olevan aktiivisia ja tarjoavan koiralle rodulle tyypillisestä tekemistä.
  • Käytän kennelliiton sopimuspohjia koirankaupassa
  • Pennun ostaja sitoutuu kuvauttamaan pennun virallisissa kuvauksissa sen täyttäessä vuoden
Pentuja

Nöffi Utu on tiineenä! Ensimmäinen nöffi pentueeni odotetaan syntyvän viikolla 25.
Tiedustelut sähköpostitse mattsson.hanna@outlook.com

 

 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita